Projecten

(Aan deze pagina wordt nog gewerkt, geeft nog geen goed totaalplaatje)

Rob Mulder heeft verschillende projecten gedaan, hieronder vind u een overzicht.

1. Brandweerwagen
De klant had deze mooie oldtimer brandweerwagen aangeschaft om deze om te bouwen naar een cateringwagen. De opdracht was in elk compartiment een roestvrijstalen bak die makkelijk uit te dweilen is en waarbij het water buiten langs de auto weg kan lopen zonder dat het overal tussen zou kunnen komen. Dat was bij de achterwielen lastig vanwege een spatbord met een naad waar absoluut sop tussen zou komen en daar roestvorming zou veroorzaken. Hier heb ik een schuin aflopend gootje boven gemaakt met een afvloeislangetje naar onder toe.  Aan beide zijden was er ook een uitschuifbare snijplank te bekleden. Ook de uitlaatpijp  verplaatsen van onder weg helemaal naar boven met een regenklepje, natuurlijk met rvs bekleed. Alle kleppen dienden te kunnen worden afgesloten. Hiervoor twee lange rvs buizen gemaakt die door rvs ogen gestoken konden worden voor alle kleppen langs. Aan het eind een dop met een hangslot. Aan de bovenzijde zijn haken gemaakt waar deze buizen tijdens cateren in gelegd konden worden. Hieraan konden dan grote lepels, pannen vaatdoeken, levensmiddelen of wat dan ook opgehangen worden. Ook was er een lpg tank onder gebouwd voor de gasvoorziening van de oven, hier de tankaansluiting voor opgebouwd mooi verscholen achter een neerklapbare opstaptrede. Dit hield in veel precies meetwerk, oude constructieve elementen verwijderen, tekeningen maken, de onderdelen laten maken en monteren en afwerken. Het eindresultaat was heel mooi en ik had een tevreden klant! De wagen wordt gebruikt op grote festivals en reist mee met filmcrews bij het maken van Nederlandse filmproducties.

 

2. Station Muiderpoort
Rotte palen op het entree van Station Muiderpoort vernieuwen. Onder de verf zitten roodkoperen sier-ornamenten. Dat hoeft niet meer van koper dus stalen ornamenten laten draaien en deze in de constructie verwerkt.  In één paal blijkt een hemelwaterafvoer verstopt te zitten. Volledig vergaan dus zal eerst een loodgieter aan het werk moeten. Tijdelijk een nood-stut gerealiseerd, breed om de vlaktedruk te verdelen. Naderhand ook deze paal geplaatst en de palen bekleed met rvs-plaat van een meter hoog tegen beschadiging door fietsen.

3. Station Santpoort
Voor Schilderwerken De Boer Obdam B.V. stalen kozijnen en hekwerken met behoorlijke roestvorming opknappen.

4. Vacuümpomp-unit
Voor Van Noort Jacht & Mallenbouw B.V. een vacuümpomp-unit gebouwd.  Het apparaat wordt gebruikt voor het aanpersen van een net gelijmd tiekdek op een jacht. Nadat het tiek met lijm is aangebracht op het dek wordt er plasticfolie over gespannen dat op de naden rondom wordt dichtgetaped. Op diverse plaatsen onder dit folie worden luchtslangen vastgelegd die worden aangesloten op de vacuümpomp-unit. Wanneer de vacuümpomp wordt aangezet ontstaat er dus een vacuüm onder het folie waardoor de buitenluchtdruk bovenop het folie het tiekdek aandrukt. Dit moet dan zo een nachtje blijven staan.