Over Rob Mulder

Even kennismaken,RobMulder

Hartelijk welkom op de website van Rob Mulder Technische Dienstverlening, een eenmanszaak in het hart van Noord-Holland. Eerst even iets over mijzelf.

Ik ben geboren en getogen in Obdam als zoon van Aannemer Piet Mulder medegrondlegger van het inmiddels niet meer bestaande aannemingsbedrijf Mulder Obdam B.V. dat 75 jaar heeft bestaan. Hier werd snel duidelijk dat ik geen timmerman of bouwvakker wilde worden maar veel beter floreerde in de onderhouds-/ constructiewerkafdeling van het bedrijf. Het kan mijn eigen gevoel geweest zijn maar ik had niet het idee dat ik daar als zoon van de baas een gelijke was t.o.v. de collega’s en dus vond ik prettiger een betrekking bij Vic Obdam Landbouwmechanisatie B.V.  te Obdam waar ik twee en een half jaar sleutelde aan landbouwwerktuigen en tractoren en dit tevens mijn stageadres was voor mijn opleiding tot 1e monteur landbouwwerktuigen en tractoren. Een leerzame periode. Na deze periode maakte ik de move naar Potveer Avenhorn B.V. en werd ik daar servicemonteur met een eigen servicewagen en reed ik het hele land door en soms ook West-Duitsland om overal bij de klanten machines te installeren, ze naar wens aan te passen en de storingen van allerlei aard op te lossen zoals respectievelijk elektrisch, mechanisch, hydraulisch, pneumatisch, motorisch of watertechnisch. Een prachtige tijd waarbij ik met alle seizoenswerkzaamheden van de klanten meedraaide en dus de daarbij horende technische werkzaamheden, acht en een half jaar lang en leerde ik daar om goed zelfstandig te werken, zeer all-round te worden en professioneel met klanten om te gaan. Ook veranderde in deze periode mijn huwelijkse staat van vrijgezel naar getrouwd. Getrouwd maar nog kinderloos gaf de mogelijkheid om na deze acht en half jaar gehoor te geven aan mijn steeds sterker wordende wens om zelfstandig ondernemer te worden en zo werd in 1996 Rob Mulder Technische Dienstverlening opgericht. Ik begon met een hoekje in één van de werkplaatsen van Handelsonderneming Schouten in Oosterblokker waar zich meerdere bedrijfjes onder één dak gevestigd hadden en voor hen deed ik mijn eerste werk. Ik werkte dan b.v. mee in de technische ploegen van Draca Polva te Enkhuizen of Duyvis Machinefabriek in Koog aan de Zaan. Daar merkte men al snel op dat ik meer kon bieden als de doorsnee inhuurkracht en dan kreeg ik b.v. de technische beheer over een bepaalde machineafdeling met de opdracht: “Zorg dat het allemaal blijft draaien met zo weinig mogelijk oponthoud ”.   Wel, net wat voor mij!                 Maar dan weer revisie van speciale machines of installeren van een machinelijn. Een leuke tijd maar ik wilde eigen klanten.

Ook vond ik de afstand Oosterblokker / Obdam niet praktisch dus kocht ik binnen het jaar mijn huidige werkplaats op het industrieterrein De Braken in Obdam. Langzaamaan vond ik mijn eigen klanten in de vorm van bouwbedrijven, handelsondernemingen, scheepswerven, metaalbewerkingsbedrijven, schilderbedrijven, meubelmakerijen, heibedrijven, loonbedrijven, tulpenkwekerijen, rozenkwekerijen, grafische bedrijven, bakkerijen, autogarages, horecabedrijven, sociale werkplaatsen, stichtingen van torenuurwerken, machinefabrieken en meer.

Zo word ik door mijn klanten steeds besteld als externe technische dienst en heb ik mij daarnaast gespecialiseerd in NEN3140 veiligheidskeuringen van apparaten en machines waarbij het een logische stap was om mankementen direct te repareren en / of onderhoudswerkzaamheden uit te voeren en zo ontstond de combi van veiligheidskeuringen en preventief onderhoud aan het materieel van mijn klanten.

Ook het keuren van klimmateriaal kwam erbij waar ik mij dan weer voor bijschoolde. Dit alles ook voor klanten die het VCA-protocol voeren binnen hun bedrijf. Ook zetten klanten mij weer in bij klanten van hen zoals b.v. ProRail en VolkerRail waar ik inmiddels een Digitaal Veiligheidspaspoort voor bezit.

En zo ben ik tot op de dag van vandaag voor mijn klanten de snel oproepbare externe technische dienst en samen met mijn vrouw en twee zonen hebben we het er maar druk van en profileren wij ons naar buiten toe dan ook als:

logo_rob_mulderLogoRobmetTekstGroot

Reacties zijn gesloten.