Diensten

Wat kan Rob Mulder Technische ToolsDienstverlening voor u betekenen?

Bijvoorbeeld:

• Het NEN3140 keuren van al uw arbeidsmiddelen als verplaatsbare machines, elektrische handgereedschappen, klimmaterialen waarbij gelijk gerepareerd wordt.
Ook voor uw VCA-certificering.

• Het installeren van een nieuwe compressor, luchtbehandelingsapparatuur en leidingnet.

• Inspectie van technische installaties. Als zeer ervaren allround monteur zie ik doorgaans snel waar zaken technisch misgaan of verbeterd kunnen worden en kan daar dan een voorstel over doen.

• Uw elektrisch handgereedschap heeft een mankement. Ik heb jarenlange ervaring in het repareren van dit soort apparaten. Alle merken zijn welkom!

• Uw machine in uw werkplaats heeft een mankement. Ik probeert zo snel mogelijk uit mijn werk te breken om uw machine weer hersteld te krijgen. Alles op het gebied van de aandrijftechniek is welkom. Vaak kan met lokale middelen prima een reparatie gedaan worden zonder dat er een monteur van ver behoeft te komen maar soms doe ik de reparatie is samenwerking met de fabrikant of importeur.

• U zou graag een onderdeel van een produktieproces willen verbeteren / veranderen. Ik denk graag met u mee, kan een idee uitwerken, wellicht een proefopstelling maken om het principe uit te testen en het uiteindelijk realiseren.

• Een apparaat of machine bouwen die eenvoudigweg niet te koop is.

• Onderhoud en/of  herstel aan technische constructies van mechanische, elektrische, pneumatische of hydraulische aard.


 

Ok

Praktijkvoorbeelden, zo maar een greep: (Zie ook projecten!)

• Een neerlaatbare transportband met snelheidsregelaar gerealiseerd bij een meubelbedrijf om vrachtwagencontainers snel te kunnen lossen. Stoelen, tafels en kasten zijn zo snel op de eerste verdieping. De transportband staat voor een doorgang. Na gebruik wordt het apparaat veilig door een kettingtakel omhoog gehesen en komt in een vangbeugel terecht.

• Een compleet monorailsysteem inclusief draagconstructie wordt gemonteerd in een kozijnenspuitwerkplaats bij een schildersbedrijf. Ook alle kozijn haken en verlengstangen worden gemaakt en geleverd. Hiernaast goede werkverlichting gerealiseerd in de vorm van halstralers.

• Bij een grafisch bedrijf hecht men handmatig 4 vellen pvc aan elkaar met een seal-apparaat. Voor dit bedrijf heb ik een bestaande papierverzamelmachine omgebouwd tot een machine die pvc kan verzamelen waarbij met ultrasoon lasapparatuur in een fractie van een seconde 4 puntlasjes worden gemaakt. Dit betekende o.a. neutraliseren van statische elektriciteit, het laten vervaardigen van zelfontworpen onderdelen en het schrijven van een compleet besturingsprogramma voor een plc. Het eindresultaat was dat deze productieafdeling drie maal sneller produceerde als daarvoor.

• Een rozenkweker heeft een slecht geïsoleerde schuur zonder vloerverwarming. Er stond een rozen-bosmachine waar zo’n 8 personen op een aluminium bordes de  rozen aan het inhangen waren. Echter ze kregen ’s winterdag last van zeer koude voeten. Ik heb daarvoor van smal rechthoekig kokerprofiel een ringleiding gemaakt en deze na galvaniseren onder de tranenplaat gemonteerd waar men op stond. Deze ringleiding met thermostaatknoppen op de centrale verwarming aangesloten en zo ontstond er vloerverwarming op het bordes. Het probleem was verholpen.

• Voor Prorail worden 17 zware stalen duren van schakelstations en relaisgebouwen opgeknapt. Verroeste delen worden ter plaatse vervangen door nieuwe staalplaat, weggerotte stukken profiel opnieuw opgebouwd.

• Hoofdasbreuk bij een goederenlift van een meubelbedrijf. Van alles krom en kabels en schakelaars gebroken. Alles weer gericht, de hoofdas gerepareerd, kabels en schakelaars vervangen en alles weer afgesteld.

• Klant: Wanneer ik mijn afkortzaagmachine aanzet hoor ik één klap en alles is donker!
Machine nagekeken, de veldspoel is zwartgeblakerd. De schakelaar laat de juiste voeding door, het anker getest en werd goed bevonden, de koolborstels schoten al aardig op. Een nieuwe veldspoel en koolborstels gemonteerd, het apparaat NEN3140 gekeurd en getest. Oorzaak: Het zaagblad was stomp en de klant had iets te veel haast om de balk door te zagen m.a.w. overbelasting!

• Een bakkerij heeft losse speculaas-persrollen en wil daar rvs-wagentjes voor hebben om ze veilig op te kunnen bergen wanneer ze niet gebruikt worden. Twee prachtige karretjes gemaakt van roestvrij staal op rvs zwenkwielen met rem.

• De vandiktebank van de houtbewerkingswerkplaats van een woningcorporatie heeft versleten invoerrollen en wil gelijk een algehele servicebeurt voor deze machine. De rollen moesten speciaal uit Italië opgestuurd worden en dat duurde zeker zes weken. Door rollen om te draaien kwam de minst versleten kant te hoogte van de invoergeleiding en kon er voorlopig weer geschaafd worden. Na verloop van tijd de rollen vervangen, kettingen en V-snaren vervangen, de machine gesmeerd, gereinigd. Een kapotte strokenflap bij de materiaal invoer was niet meer leverbaar. Zelf een nieuwe gesneden van astraglas en gemonteerd.

• Een ontsmettingsmachine van een bloembollenbedrijf had te kort wateropbrengst en lekkage. Na onderzoek bleek dat de waaier van de pomp was versleten evenals de pompseal. Onderdelen met nieuwe pakkingen besteld en gemonteerd. NEN3140 getest en de machine kon weer in gebruik.

• Bij een kerkklok van een monumentale kerk uit de 12e eeuw staan de wijzers van één wijzerplaat stil. Oude bronzen glijlagerbussen zijn totaal versleten en tandwielen zijn uit elkaar gelopen. I.s.m. de monumentenwacht de wijzers met as uit de torenspits getrokken en naar de werkplaats meegenomen. Daar op eigen draaibank nieuwe bronzen glijlagers gedraaid, de as opgeknapt evenals het lagerhuis. Het deel dat naar buiten steekt goed in de verf gezet en alles weer in de torenspits gemonteerd en afgesteld. Foto in een regionale krant.

• Een autogaragebedrijf komt met een cardan-as en een handremtrommel van een oldtimer brandweerwagen. Dit moet aan elkaar maar er is bijna geen montage ruimte voor. Een speciale flens getekend en gedraaid. Eén kant gelast, de andere met verzonken bouten. Voor elkaar!

• Een bouwmarkt heeft een wat oudere afkortzaagmachine en een schulpzaagmachine. Thums-upVoor de veiligheidsgoedkeuring draaien ze beiden veel te lang door na uitschakeling door noodstop. Op beide machines een DC-rem gemonteerd. Dit is een elektronische oplossing die de mechanische sterdriehoekschakelaar vervangt waarbij een noodstop de 3 fase wisselstroom afgekoppeld wordt en vervangen wordt door een gelijkstroom waarbij er gecontroleerd een statisch magnetisch veld wordt opgebouwd die het motoranker binnen de tijd van de veiligheidsmarges stil zet.

• Een constructiebedrijf brengt een benzineaggregaat die niet meer werkt. Het apparaat krijgt bij volle tank geen bezine genoeg. In de tank zit een miniscuul filterelementje verstopt. Deze vervangen en de machine draait weer. Nog even voltage en de frequentie controleren. 250Vac bij 54Hz. Een beetje veel! Dit bijgesteld.


 

Reacties zijn gesloten.